#comunicare #local #prieteni

stai-mai-mult-pe-telefon-decat-alaturi-de-partener-sunt-semne-ca-tehnologia-iti-distruge-viata-de-258149Recent am fost cu o prietenă într-un local, să discutăm niște planuri să punem la punct câteva situații și să ne planificăm acțiunile de Crăciun. Localul se află în centrul orașului și are vizitatori destul de mulți. Și stăm noi la masă, ea vorbește, îmi povestește ce e mai nou la ea, ce mai planifică, pe unde a fost unde se va duce. Eu o ascult cu atenție, mai fac câte o remarcă, zâmbesc și ascult. Apoi estafeta trece la mine, acum mă apuc eu de  povestit, dar pe lângă faptul că ascultă observ că prietena mea începe să mai stea și pe telefon. Telefonul unul performat cu acces la internet, în cafenea wi-fi. Eu povestesc, îi zâmbesc la un moment dat ea începe să se râdă și îmi arată o poză haioasă de pe facebook. Logic că pe mine un pic m-a iritat eu am ascultat ce spune fără să stau pe net sau cu  nasul în telefon.

În același timp trăgând o privire prin local văd aceeași situație la mai multe mese. Aici mă gândesc ori eu sunt extrem de demodată și nu mai înțeleg noile tendințe în ale comunicării sau totuși nu e politicos să discuți cu cineva și la un moment dat să intri pe internet și să stai și acolo.

Cred că e vorba și de etică și de cultură șapoi tocmai când te vezi cu un prieten să intri pe internet? La urma urmei sunt sigură că nu te vezi în fiecare zi, iar să stai pe net reușești oricând. În același timp cred că nici persoana nu o respecți dacă ea îți vorbește dar tu stai cu nasul în telefon și îți verifici mailul sau vezi ce e mai noi pe facebook. Cred eu că timp de o oră, două situația acolo nu se va schimba radical. Dar, e la discreția fiecăruia.

În același timp mă gândesc că poate secolul tehnologiei a avansat atât de mult încât oamenii își trăiesc viața pe facebook, căci acolo își dau buna dimineața și acolo își urează noapte bună. Iar ziua împart impresii și povestesc ce e mai nou.

Totuși, cel mai probabil sunt eu demodată căci nu stau zilnic pe net, nu postez ce fac și unde sunt, căci internetl, rețelele de socializare sunt doar o parte a vieții nu viața însăși. Iar oamenii din viața noastră sunt importanți, căci lor le spui despre o problemă, despre o bucurie, un vis, o dezamăgire… celor care îi vezi zilnic și nu online.

Pote ar trebui de scos wi-fi-ul din localurile publice și astfel  ar crește nivelul de comunicare dintre oameni. Căci da, eu tot am cont pe facebook, google + și nu doar, dar prefer comunicarea cu oamenii decât cu niște avatari. Prefer să râd sănătos cu cineva, să comunic, să mă bucur de compania cuiva… Sper că și voi preferați o astfel de comunicare.

 

 

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s